Maatwerk software

Maatwerk maakt het verschil

De mogelijkheden van maatwerk

Met maatwerk software kan uw bedrijf zich onderscheiden. Traditioneel maatwerk brengt hoge investeringen met zich mee. Second company maakt in een MVP agile ontwikkeltraject gebruik van bewezen standaard componenten en beperkt het maatwerk totonderdelen waarmee uw bedrijf het verschil maakt. Wij hebben ervaring met Fintech, zorg, logistiek, handel, financiële branche en startups.

Mogelijkheden met maatwerk:

  • Soepele implementatie van bedrijfsprocessen
  • Procesoptimalisatie door dashboarding
  • Bepaal zelf de functionaliteit
  • Geen licentiekosten
  • Concurreren door unieke bedrijfsvoering
  • Lager risico op beveiligingsproblematiek
  • Altijd up to date, met onze voordelige onderhoudsoplossing

Wat houdt maatwerk in

Browser-based components

Componenten zijn op zichzelf staande elementen binnen een website. Een component kan in meerdere contexten gebruikt kan worden. Praktische voorbeelden van componenten zijn bijvoorbeeld de hoofdnavigatie, notificatie berichten, breadcrumbs, downloadlinks … maar ook grotere elementen zoals een nieuwsitem of kalenderitem. Een hele pagina vaak volledig op te delen in componenten. Veel van deze componenten zullen ook in andere delen van de site gebruikt kunnen worden, sommigen komen zelfs op elke pagina voor.

Het voordeel van browser-based components is dat ze niet gebonden zijn aan de software op de server. Je kunt ze inzetten en veel eenvoudiger aanpassen op elke gewenste manier zodat het 100% aansluit op uw bedrijfsproces. Daarbij zijn pure browser-based componenten ook niet interessant voor hackers, omdat ze niet op de server bestaan; waar alle gevoelige informatie zich bevindt.

Back-end/Front-end

Wanneer functies, procedures, berekeningen of andere bewerkingen op een server worden uitgevoerd, worden ze als Back-end beschouwd. Daarentegen is de Front-end aan de kant van de gebruiker (in de browser). Een goed voorbeeld van een script dat op de server wordt uitgevoerd, is een zoekmachine opdracht of het opslaan van een registratie.

Een goede gebruikers-interface "Front-end" is het belangrijkste deel van je applicatie. Javascript is de enige taal die in elke browser draait. Dus Front-end ontwikkelaars moeten javascript kunnen schrijven. Uiteindelijk blijkt al snel dat je de Back-end in veel gevallen nodig hebt. Veel front-end ontwikkelaars zijn daarom ook blij mee dat Javascript (of de superset Typescript) nu steeds vaker wordt verkozen als server taal bij voorkeur.

Fintech maatwerk

Er is momenteel een revolutie gaande in de financiële wereld. Ook Second Company is onderdeel van de fintech-revolutie. Met innovatieve financiële producten ontwrichten onze klanten het bedrijfsmodel van de banken, en boren zij nieuwe middelen aan om hun business te verbeteren. Fintech inmiddels een van de snelst groeiende industrieën.
Dit bestrijkt een uiterst breed spectrum, van systemen en apps voor (online) financiële transacties tot administratieve software; wij hebben zelfs een eigen crytpovaluta ontwikkeld. Interessant om te bedenken wat er gebeurd als een fintech-bedrijf een betere dienstverlening blijkt te leveren dan een traditionele bank!

In feite passen wij zaken als User Experience (UX), conversie en procesoptimalisatie uit de softwarewereld toe op financiële toepassingen. En daar ligt dus de grootste meerwaarde voor bedrijven.

Maatwerk of pakketsoftware

Het is redelijk om te verwachten dat u pakketsoftware voor uw organisatie kunt aanpassen. Veel kant-en-klare systemen beweren dat ze kunnen worden aangepast, maar het is belangrijk om de mate van aanpassing te evalueren die nodig is om aan de behoeften van uw organisatie te voldoen. Als er specifieke bedrijfsprocessen en workflows geimplementeerd moeten worden krijg je een situatie waarbij componenten elkaars data nodig hebben. Dan kan pakketsoftware een dure aangelegenheid worden en blijkt vaak te laat dat maatwerksoftware een betere geweest zou zijn.

Maak dan altijd een goede analyse voor u kiest voor pakketsoftware. De initiele kosten lijken soms aantrekkelijk, maar uiteindelijk kunt u problemen krijgen door: budgetoverschreidingen, niet meer mee kunnen komen met upgrades, hoge licentiekosten en een slechte gebruikerservaring waardoor de concurrent u achter zich laat.

Most people make the mistake of thinking design is what it looks like. People think it’s this veneer – that the designers are handed this box and told, “Make it look good!” That’s not what we think design is. It’s not just what it looks like and feels like. Design is how it works. Steve Jobs

Hoe gaan wij te werk?

Ieder project begint bij de klant. Samen gaan we om de tafel om erachter te komen wat er exact nodig is. Onze Business analyst luistert goed en begrijpt uw bedrijfsprocessen. Samen met de UX-expert wordt er een goed ontwerp opgeleverd.

De voertaal is Engels, maar zowel internationaal als in Nederland kunnen we u ook gewoon in het Nederlands te woord staan.

Analyse & Ontwerp

Een business analyst, een conceptueel vormgever en een UX-designer zullen u verassen met eenvoud en grafische finesse.

Ontwikkeling

SCRUM en MVP Agile. Iteratief een vast budget en focus op doelstellingen. U kunt direct elke feature opgeleverde feature uitproberen.

Implementatie

We zijn feature-complete en gaan afronden. Kleine issues, teksten en gebruikers op het platform uitnodigen.

Onderhoud

Wekelijkse controle, geen hoge stand-by kosten. En u betaalt alleen voor de uitgevoerde werkzaamheden.

Technieken?

Second Company is specialist in het ontwikkelen, beheren en hosten van maatwerk software integratieoplossingen. Veel voorkomende onderdelen zoals een inlog-, email- of berichtencomponent hebben we al ontwikkeld. Daar hoeft u dus niet nog een keer voor te betalen. Kleine aanpassingen of unieke functionaliteiten ontwikkelen we vervolgens samen met u als klant. Bovendien zijn wij gespecialiseerd in het toepassen van de nieuwste technieken en methodes binnen softwareontwikkeling. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Het team

Sinds 2008 halen wij het beste uit de aansluitende kwaliteiten van een internationale en multidisciplinaire groep met medewerkers. Inmiddels zijn we met ruim 25 specialisten. Wij halen de beste medewerkers van over de hele wereld, UX-designers, business analysten en concept bedenkers, growth hackers, conceptueel vormgevers, maar vooral software engineers.

~10

This only needs one HTML element.